Πώς να απενεργοποιήσετε όλα τα πρόσθετα όταν δεν έχετε πρόσβαση στα μενού διαχείρισης;
Α. Μερικές φορές μπορεί να είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε όλες τα πρόσθετα, αλλά δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις οθόνες διαχείρισης για να το κάνετε. Μία από τις δύο μεθόδους είναι διαθέσιμη για την απενεργοποίηση όλων των πρόσθετων.
1. Χρησιμοποιήστε το phpMyAdmin για να απενεργοποιήσετε όλα τα πρόσθετα.
2. Στον πίνακα wp_options, κάτω από τη στήλη option_name (πεδίο) βρείτε τη σειρά active_plugins
3. Αλλάξτε το πεδίο option_value σε: a:0:{}
Β. Εναλλακτικά, επαναφέρετε το φάκελο των προσθηκών μέσω FTP ή του διαχειριστή αρχείων που παρέχεται στον πίνακα ελέγχου του κεντρικού υπολογιστή σας. Αυτή η μέθοδος διατηρεί τις επιλογές των προσθηκών, αλλά απαιτεί την επανενεργοποίηση των προσθηκών με μη αυτόματο τρόπο.
1. Μέσω FTP ή του διαχειριστή αρχείων του κεντρικού υπολογιστή σας, μεταβείτε στον φάκελο wp-contents (directory)
2. Μέσω FTP ή του διαχειριστή αρχείων του κεντρικού υπολογιστή σας, μετονομάστε το φάκελο "plugins" σε "plugins.hold"
3. Συνδεθείτε στη σελίδα των προσθηκών διαχείρισης του WordPress (/wp-admin/plugins.php) – αυτό θα απενεργοποιήσει οποιοδήποτε πρόσθετο "λείπει".
4. Μέσω FTP ή του διαχειριστή αρχείων του κεντρικού υπολογιστή σας, μετονομάστε ξανά το "plugins.hold" σε "plugins"
Πώς να διαγράψετε το μήνυμα "Σύντομα δεν είναι διαθέσιμο για προγραμματισμένη συντήρηση" αφού κάνετε αυτόματη αναβάθμιση;
Ως μέρος της αυτόματης αναβάθμισης, το WordPress τοποθετεί ένα αρχείο με το όνομα .maintenance στον βασικό φάκελο του ιστολογίου (φάκελος που περιέχει το φάκελο wp-admin). Εάν αυτό το αρχείο υπάρχει, τότε οι επισκέπτες θα δουν το μήνυμα Δεν είναι διαθέσιμο για προγραμματισμένη συντήρηση. Ελέγξτε ξανά σε ένα λεπτό.
Για να σταματήσετε να εμφανίζεται αυτό το μήνυμα στους επισκέπτες, απλώς διαγράψτε το αρχείο .maintenance. Η αυτόματη αναβάθμιση θα πρέπει να εκτελεστεί ξανά, σε περίπτωση που αποτύχει.
Μόλις κυκλοφόρησε μια ενημέρωση, οπότε γιατί το ιστολόγιό μου δεν αναγνωρίζει ότι η ενημέρωση είναι διαθέσιμη;
Όταν κυκλοφορήσει μια ενημέρωση, η ειδοποίηση αυτής της έκδοσης εμφανίζεται στην κορυφή της οθόνης διαχείρισης λέγοντας ότι το WordPress x.x.x είναι διαθέσιμο! Ενημερώστε τώρα. Δεν θα βλέπουν όλα τα ιστολόγια αυτό το μήνυμα ταυτόχρονα. Το ιστολόγιό σας είναι προγραμματισμένο να ελέγχει για ενημερώσεις κάθε 12 ώρες, αλλά ο χρόνος αυτού του ελέγχου είναι καθαρά τυχαίος. Επομένως, εάν το ιστολόγιό σας ελέγξει για ενημερώσεις λίγα λεπτά πριν από την κυκλοφορία μιας ενημέρωσης, δεν θα δείτε το μήνυμα ενημέρωσης έως ότου το ιστολόγιό σας ελέγξει για ενημερώσεις 12 ώρες αργότερα.
Εάν θέλετε το ιστολόγιό σας να ελέγχει αυτήν τη στιγμή για ενημερώσεις, μπορείτε να διαγράψετε την εγγραφή ονόματος της επιλογής update_core στον πίνακα wp_options. Σημειώστε ότι τα πρόσθετα και τα θέματα έχουν το καθένα τον δικό του κύκλο ελέγχου και ενημέρωσης, ο οποίος ελέγχεται από τις εγγραφές update_plugins και update_themes, στο wp_options.